Přehled kroužků

Přehled kroužků a přihlášení na kroužky naleznete zde:

Přehled kroužků (zssmrzovka.cz)

PLAVÁNÍ

Na plavání začínáme jezdit v pondělí 23. 9.  Jezdit budeme dva týdny vždy od pondělí do pátku. Níže uvádím rozpis toho, jak budeme ve škole a na bazénu. Každý týden je to z důvodu jiného času plaveckého výcviku trochu jinak. 

  1. týden (23. 9. - 27. 9.)

Každý den se učíme 2 vyučovací hodiny.

PO - ČJ, Aj

ÚT - ČJ, MA

ST- ČJ, MA

ČJ - ČJ, PRV

PÁ - ČJ, MA

Do bazénu odjíždíme autobusem až v 10:40. Děti plavou v čase 11:15-12:45. Z plavání se vracíme autobusem na parkoviště nad halou až v 13:25, potom odcházíme na oběd. Děti tedy budou po obědě až cca 13:45. Poté děti půjdou do družiny nebo domů. 

2. týden (30. 9. -4. 10.)

Každý den se učíme 1 vyučovací hodinu.

PO - ČJ

ÚT - MA

ST- ČJ

ČJ - PRV

PÁ - ČJ

Do bazénu odjíždíme autobusem až v 9:10. Děti plavou v čase 9:45-11:15. Z plavání se vracíme autobusem na parkoviště kolem 12. hodiny, potom odcházíme do třídy. Vyučování končí ve 12:35.

Děti si po dobu plavání budou nechávat veškeré učebnice a sešity ve škole. Nebudou je nosit domů v tašce, aby to neměly mokré.  Již teď v pátek vše vybereme. Domů si děti po dobu plavání budou nosit pouze penál. Žákovskou knížku si děti nechají doma. Vše případně dopíšeme po ukončení plavání. 

S sebou: plavky (chlapci nesmí mít plážové trenýrky), koupací čepici označenou KŘESTNÍM JMÉNEM (tak dítě budou plavčíci oslovovat), ručník, mýdlo, hřeben – vše podepsané v igelitové tašce, plave se bez plaveckých brýlí, větší svačinu, pití a penál

 

Logická olympiáda

Vážení rodiče,

rádi bychom pozvali žáky k účasti v 17. ročníku soutěže Logická olympiáda pořádané Mensou Česko.

Každý soutěžící se musí letos opět registrovat na www.logickaolympiada.cz. Registrace soutěžících z minulých let nejsou platné! Registrace soutěžících probíhá od 1. září 2024 do 30. září 2024.  

Krajská kola se uskuteční v pátek 8. listopadu 2024. Nejúspěšnější řešitelé postoupí do celorepublikového finále, které se bude konat 25. listopadu 2024.

Další informace o Logické olympiádě 2024 a důležité termíny jsou uvedeny na webu soutěže. Důležité informace jsem také vložila do materiálů ke stažení. 

AKTUALITY | Logická olympiáda (logickaolympiada.cz)

 

NOVÝ ŠKOLNÍ ROK

DOMÁCÍ ÚKOLY

Domácí úkoly budou zadávány 2x týdně - pondělí a středa (vždy ČJ a MA). Úkoly, zadané v pondělí, děti přinesou nejpozději ve středu. Úkoly, zadané ve středu, děti přinesou v pátek. Bude se jednat o krátké, nenáročné domácí úkoly za účelem zopakování si probraného učiva. Úkoly si budou zapisovat do úkoláčku. Mimo tyto domácí úkoly samozřejmě i nadále platí pravidelné čtení i během plavání. 

TESTÍKY A OPAKOVÁNÍ

Stejně jako minulý rok, jedenkrát týdně budeme psát pravidelné diktáty a matematické pětiminutovky. Veškerá další velká opakování budou vždy předem nahlášena. Děti si je budou zapisovat do úkoláčku. 

MÁ KNIHA KNIH

Během celého školního roku děti vypracují 4 čtenářské listy v Mé knize knih (2 za každé pololetí). Čtenářské listy budou vypracovávat k vlastním přečteným knihám (něco jako čtenářský deník). Tento rok ale prosím, aby děti ideálně zaplnily celý prostor pro text. Jednou za 14 dní budeme mít čtenářskou dílnu, kde budou děti své knihy číst a budou nám povídat o knize, kterou aktuálně čtou - budou ji tedy mít s sebou. Čtenářská dílna bude vždy ve čtvrtek 1x za 14 dní - budu včas připomínat. 

OMLUVNÉ LISTY NA ZAPOMÍNÁNÍ

Děti budou mít od tohoto roku omluvný list na zapomínání. Pokud si něco zapomenou, zapíšou si zapomínání samy před výukou do omluvného listu. Pokud si pomůcku od spolužáka půjčí, zapomínání si nezapisují. Na konci měsíce bude zapomínání vždy sečteno za daný měsíc. Snažte se prosím nedělat věci za děti. Chápu, že každý rodič chce, aby mělo jeho dítě veškeré věci v pořádku, ale snažte se prosím některé povinnosti, zejména ty školní, přenášet na děti. 
Za 5 zápisů v omluvném listě (měsíčně) dostanou děti upozornění do ŽK. Za opravdu časté zapomínání a opakované zápisy v ŽK děti mohou dostat napomenutí třídního učitele. (Na konci prvního pololetí se jim stav zapomínání “vynuluje”.)

KONTROLA ŽK A ÚKOLÁČKU

Žákovskou knížku prosím pravidelně kontrolujte. Úkoláček by si měly hlídat děti - slouží především pro jejich potřeby. Zapisují si do nich důležité informace, testy a domácí úkoly. Také paní vychovatelky do něj přidávají informace. Já budu veškeré důležité informace vždy zapisovat na třídní stránky, popřípadě na Whatsapp skupině. Na důležité informace vždy ve Whatsappu upozorním. 

PLAVÁNÍ

Začínáme plavat od pondělí 23. 9. Bude se opět jednat o intenzivní kurz. Budeme plavat 10 školních dní. Vždy se budeme také 2 hodiny učit ve škole. Bližší informace upřesním během příštího týdne. 

PRACOVNÍ SEŠITY

Děti letos budou využívat pracovní sešity na MA a AJ. Na pracovní sešity začínám vybírat peníze. 

AJ - 180 Kč (pracovní sešit dětem zůstane i do 4. třídy)

MA - dva díly 126 Kč

TŘÍDNÍ FOND 

Letos zatím nebudu vybírat peníze do třídního fondu. Z loňského roku nám ve třídním fondu zbylo 3511 Kč (2370 Kč jsme dostali za sběr papíru).

NOVÝ PŘEDMĚT ANGLICKÝ JAZYK

Na AJ budou mít děti novou paní učitelku Kristinu Ohnesorgovou. Její telefonní číslo jsem Vám vložila do kontaktů.

AKCE A UDÁLOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2024-2025

V průběhu září nebo října uspořádám opékání buřtů (termín ještě upřesním). Hromadné třídní schůzky mít nebudeme. Všechno zůstává platné, tak jako to bylo loni. Pokud by někdo něco potřeboval, zavolejte a sejdeme se individuálně. 

Tripartity (1. pololetí) - 14. - 29. listopadu 2024

Tripartity (2. pololetí) - 14. - 18. dubna 2025

Plánované ředitelské volno pátek 2. května a pátek 9. května

 

6. prosince - Mikulajda

11. prosince - Vánoční dílna ŠD

15. prosince - Vánoční pohoda

20. - 23. ledna lyžařský kurz

22. března - školní ples

29. května - Den se školou

17. června - 21. června-  školní olympiáda

 

Platba za pomůcky do 3. třídy

INFORMACE PRO TY, KTEŘÍ NEPLATILI NA KONCI ŠKOLNÍHO ROKU

Pomůcky na školní rok 2024/2025          1. až 4. třída 

Vážení rodiče,  

na školní rok 2024/2025 budeme vybírat 400 Kč na žáka na pomůcky. Z toho škola uhradí především náklady na papíry, kopírování a výtvarné potřeby (kreslicí kartony, lepidla, barvy, tuše atd.). Tyto pomůcky budou žákům k dispozici během školního roku. 

Navíc od žáků prvního stupně (současná 1. až 4. třída) vybíráme zálohu 200 Kč na sešity, tyčinkové lepidlo a stíratelné fixy - obdrží v září. Začátkem nového školního roku dostanete přesné vyúčtování, případné přeplatky budou vráceny, nebo po dohodě ponechány v třídním fondu. 

Obě částky (400 Kč + 200 Kč) můžete zaplatit třídní učitelce do 15. září 2024.        

Zahájení školního roku

Milí třeťáci a rodiče,

prázdniny končí a my se opět uvidíme ve škole. Tento rok budeme mít třídu ve 2. patře. Naše nová třída je přímo nad naší bývalou třídou. 

V pondělí 2. 9. se sejdeme v naší nové třídě v 8:00.

  • Zahájení školního roku proběhne ve třídě (cca 30 minut). Poté jdou děti domů, nebo do družiny. Kdo jde do družiny, je potřeba mít s sebou lísteček ohledně času odchodu a mít předem přihlášený oběd.
  • Obědy lze na 2. září přihlásit na strava.cz. Čas výdeje je od 10:30 do 12:00. 
  • Děti si již 2. 9. přinesou bačkory v podepsaném látkovém pytlíku (ne igelitový), který si poté nechají v nové šatně.
  • Pokud někdo bude chtít, tak si může donést i převlečení na tělocvik. Opět ideálně v látkovém pytlíku. Převlečení na tělocvik je stejné jako každý rok - dlouhá, krátká varianta, cvičební obuv - vnitřní použití (prosím, už NE cvičky, ideální by byly boty na suchý zip nebo tkaničky), tenisky na ven. Ve čtvrtek 5. 9. již budeme mít TV.
  • V pondělí si děti domů ponesou žákovskou knížku k vyplnění, rozvrh hodin, přihlášky do družiny a jídelny a evidenční kartu žáka. Prosím o co nejrychlejší vyplnění přihlášek a evidenčního listu. Pokud v evidenčním listu nějaké údaje nesedí, škrtněte, opravte a podepište.

V úterý 3. 9. se ještě nebudeme učit, čeká nás společný třídní den plný povídání a her. Končíme v 11:40. V případě příznivého počasí, budeme venku. 

S sebou: sportovní oblečení, svačinu a pití, penál

 

Ve středu 4. 9. nás již čekají hodiny ve třídě. Děti si ještě s sebou nemusí brát žádné učebnice. Budeme si rozdávat a nadepisovat sešity. Končíme již ve 12:35 hod jako každý školní den. 

S sebou: svačinu a pití, penál

 

Další potřebné informace:

  • Vybavení penálu:
    • psací potřeby - obyčejné tužky, pero (tornado, pilot, gumovací) - NE PROPISKA, pastelky atd.
    • ořezávátko
    • guma
    • NŮŽKY!
    • pravítko (dlouhé) - mohou si nechávat v košíčku ve škole
    • tužka na rýsování - tužka číslo 3

 

  • Vybavení kufříku: hadřík, zástěra, ubrus, kelímek na vodu

Kufřík si děti přinesou během prvního školního týdne. 

 

  • Další pomůcky:
    • obaly na sešity -  4x A4, 5x A5 (počty se mohou ještě navýšit)
    • prosím, všechny učebnice budou během prvního týdne školy obalené
    • pokud má někdo barevné obaly, přes které nejsou vidět desky učebnic či sešitů, bude obal opatřen štítkem, o jakou učebnici/sešit se jedná.
       

Myslím, že to pro začátek stačí. Informace ohledně výuky a další podrobnosti k novému školnímu roku přidám během příštího týdne. 

Těším se na další společný rok a budoucí spolupráci.